Pektinbontók

A pektinbontók olyan speciális enzimek, amelyek segítik a cefrézés és erjesztés folyamatát azáltal, hogy lebontják a gyümölcsökben található pektint. A pektin egy természetes növényi összetevő, amely gélképző tulajdonsággal rendelkezik, és megnehezítheti a gyümölcslé kinyerését, valamint az erjedési folyamatot. A megfelelő pektinbontó enzimek alkalmazásával a cefre hígabbá válik, könnyebben kezelhető lesz, javul az erjedés hatékonysága, és növelhető az alkoholkihozatal.

Rendezés:

Pipetta

65 Ft (51 Ft + ÁFA)
Raktáron

Smart Pektinbontó enzim 10ml

630 Ft (496 Ft + ÁFA)
Raktáron

Lallzyme HC

1.560 Ft (1.228 Ft + ÁFA)
Raktáron

Smart pektinbontó enzim 100ml

4.880 Ft (3.843 Ft + ÁFA)
Raktáron

Hatékony enzimek a jobb kihozatalért – Pektinbontók a tisztább, gazdagabb pálinkáért

Ha valóban ki szeretnéd hozni a maximumot a gyümölcsből, akkor a pektinbontó enzimek használata szinte kötelező. Ezek a speciális enzimek lebontják a gyümölcsökben található pektint, amivel nemcsak a lékinyerés javul jelentősen, hanem az erjedés is gyorsabbá, hatékonyabbá válik. A végeredmény: több alkohol, tisztább ital, szebb aromák.

A pektin természetesen jelen van sok gyümölcsben, különösen az olyan alapanyagokban, mint az alma, körte, szilva, barack, bogyós gyümölcsök – és ezeknél a leginkább észrevehető a különbség, ha pektinbontót használsz. A cefre sűrűsége csökken, a gyümölcshús jobban feltárható, és az élesztő is könnyebben dolgozik.

Miért használd a pektinbontó enzimeket cefrézéskor?

  • Jelentősen javítja a lékinyerést – Több lé kerül ki a gyümölcsből, így az erjedéshez is több erjeszthető cukor áll rendelkezésre.
  • Növeli az alkoholkihozatalt – Hatékonyabb cukorfeltárás, több alkohol a végeredményben.
  • Csökkenti a cefre viszkozitását – A hígabb cefre könnyebben kezelhető, szivattyúzható, szűrhető.
  • Megelőzi a zavarosodást – A lebontott pektin kevesebb üledéket képez, tisztább pálinkát vagy bort eredményez.
  • Jobb íz, szebb megjelenés – A végtermék nemcsak tisztább, de aromásabb is lesz.

Mikor és hogyan használd?


A pektinbontó enzimeket legjobb már a darálás vagy cefrekészítés elején hozzáadni, hiszen így a lebontó hatásuk azonnal érvényesül. Az optimális pH és hőmérséklet mellett az enzim hatékonysága maximális – érdemes figyelni a gyártói ajánlásokat a pontos adagoláshoz.

Kinek ajánlott?

  • Kezdőknek, akik szeretnék elkerülni a sűrű, nehezen erjedő cefrét.
  • Haladóknak, akik a kihozatalt maximalizálnák és finomhangolnák az ízprofilt.
  • Profi pálinkafőzőknek, akik tudják, hogy a jó pálinka a cefrézésnél dől el.

Fedezd fel kínálatunkban a legjobb pektinbontó enzimeket, és optimalizáld a cefrézés minden lépését! Növeld az alkoholkihozatalt, javítsd az italod tisztaságát, és hozd ki a legtöbbet minden gyümölcsből – profi módon.