Házi sörfőzés
Mindent az IPA-ról!
Ebben a cikkben az összes IPA-t áttekintjük – a fő IPA-stílusokat, a komló kiegészítéseket, és megválaszolunk néhány gyakori kérdést, amelyek az új és tapasztalt házisörfőzők számára felmerülnek.
Cold Crash a tiszta sör eljárása
Szereti a házi sört, de zavarja az üveg alján lerakódott élesztő maradvány? Ezzel a módszerrel, tökéletesen tiszta sörlevet kaphat.
Miért mérjük a fajsúlyt (SG)?
Egy gyakorlott sörfőzőnek elengedhetetlen adat, de nézzük meg miért jó megmérni és milyen információt tudunk szerezni általa!
Sörstílusok erjesztés alapján
A sörélesztők különleges szerepe a sörstílus kialakításában...
Mi is az a Whirlpool komlózás?
Megannyi komlózási technika létezik a világon, de aligha ismerjük mindet... Most a Whirlpool komlózást vesszük górcső alá.
A házi sörfőzésben előforduló hibák
A sörhibák tágabb értelemben minden olyan tulajdonságot jelentenek, amely a sörben található, és amelyet a sörfőző nem szándékozott.
Hogyan készítik a sörsűrítményt?
Mi az a sörsűrítmény és mégis miként állítják elő?
Olvasd el...
Sörünk fő alapanyaga: A maláta
Mit jelent az alap vagy szín maláta? Mi az EBC?
Rövid blogunkban szeretnénk veled megismertetni a maláta fajtáit.
Sörélesztők szerepe
Az egész az élesztőről szól, hiszen anélkül nincs sör.
Fontos ismerni az élesztőket ahhoz, hogy választani tudjunk...