Házi pálinkafőzés könyv

3.900 Ft
Menny.:db
Cikkszám: IM-601
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 39

Leírás és Paraméterek

Házi pálinkafőzés könyve

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinkanevet. Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén kívül azzal is tisztában kel lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra. A házi pálinka jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés. Házi pálinkát főzhetünk otthon is, és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi pálinkafőzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk 4. fejezete. Hogy milyen  pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról ötödik fejezet szól.


Az alábbi témákkal foglalkozik:
 
  • Mi a pálinka?
  • Miből készül a jó pálinka?
  • A jó cefre elkészítése.
  • A pálinkafőzése.
  • Foglalkozik a pálinkakultúrával.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.