Élesztőtápanyag Zimovit

5.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: IM-217
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 60

Leírás és Paraméterek

Zimovit élesztőtápanyag

Kombinált élesztő tápanyag gyümölcscefre erjesztéséhez

A készítmény ismertetése:

A ZIMOVIT a fermentáció komplex aktiváló szere. Thiaminból (B vitamin) és ammónium-foszfátból,

ill. ammónium szulfátból áll, melyből ammóniás nitrogén (NH4+ )szabadul fel, ami fontos tápláléka az élesztősejteknek. Az alkotórészek gondosan összeállított aránya biztosítja az élesztő sejtek stimulálását és szaporodását.

A ZIMOVIT használatával jobb minőségű bort kapunk, mivel az élesztők számára fontos ammóniás nitrogén a legkönnyebben tud beépülni, így az erjedés már az első napokon is szabályosan folyik.

Minden musthoz ajánlatos a használata, különösen az érett, a sovány talajon fejlődött, a szürkerothadásos szőlő mustjához, valamint az erősen tisztított (flotált vagy vákuumdobszűrővel szűrt) mustokhoz.

A ZIMOVIT használata fontos a meleg kezeléssel készült boroknál, ahol a természetes vitaminok denaturálódnak a hő hatására.

Használati utasitás:

A ZIMOVIT-et vízben vagy borban oldjuk, majd köráramoltatással hozzákeverjük az élesztővel beoltott musthoz, vagy erjedés kezdetén a teljes mennyiséget, vagy két részletben: 2/3 részét az erjesztés indításakor, 1/3 részt pedig az erjesztés utolsó szakaszában, amikor már 7-8 v/v % alkohol képződött.

A 106/1997 (XII. 19.) FM. rendelet (A bortörvény végrehajtási utasítása) 2. sz. melléklet 2/c pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett a következő korlátozásokkal:

max. adagolási mennyiség thiaminra vetítve: 60 mg/hl, ammónium szulfát foszfátokkal együtt  30 g/hl.

OÉTI szám: 124/1998

Összetétel diammónium-foszfát, ammónium-szulfát, thiamin hidroklorid (B1 vitamin)
Adagolás 20-30 g/hl (magyarországi viszonylatban)
Kiszerelés 1kg
Tárolás hűvös szellős, száraz helyen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.