Fajélesztő Saccharomyces Cerevisiae

200 Ft
Menny.:db
Cikkszám: IM-224
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 2

Leírás és Paraméterek

Uvaferm Saccharomyces Cerevisiae fejélesztő

Univerzális alkoholos erjesztésre használatos cefre élesztő.

 A SACCHAROMYCES CEREVISIAE italipari  alkoholos erjesztésre használatos aktív szárított élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae.

Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet tartalmaz grammonként. Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták. A gyors erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződést és javítja az alkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100000 élesztőre deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony. Az olcsó élesztők kategóriájában ez a garancia az egészséges, tiszta ízű borok és párlatok erjesztésére. Gyors erjedésindítás, egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik. Nem képez habot. Kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket. Tiszta ízű borokat és párlatot erjeszt. Az élesztőt  a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű 35-40°C hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag hőmérséklete 25°C alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egy lépésben ne érje 10°C-nál nagyobb, sokkoló hőmérséklet különbség.

Beoltási élesztődózis: 20gr/hl erjesztendő anyag. Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30gr/hl-re. A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástól számított 24 hónapig stabil marad.

Nem hidegtűrő, így lehetőleg hideg helyen 15°C alatt ne alkalmazzuk.

Kiszerelés 20gr
Adagolás 20gr/hl

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.