Leírás és Paraméterek
A cefrefok-mérő alkalmas különböző gyümölcscefrék cukorfokának mérésére.
Az erjedés megkezdése előtt a cefrét édes cefrének, utána érett cefrének nevezik. A híg, leszűrt cefre levet egy mérőedénybe kell önteni és beletenni a cefre fokolót. A mérőeszköz ezt követően megmutatja a cukorfokot százalékban.
A cukortartalomból következtethetünk az alkohol kihozatalra, valamint meg tudjuk állapítani, hogy hol tart az erjedés.
A cefre akkor lesz kész és főzhető, ha a cukorfokoló 5%, vagy ez alatti eredményt mutat. Nem érdemes megvárni, hogy a cukorfok 5% alá süllyedjen, mert ekkor már káros folyamatok is zajlanak a cefrében, amelyek a minőséget ronthatják.
Létezik olyan mérőeszköz is, ami pár cseppből is képes megmondani a cukorfokot, és a várható alkohol fokot is mutatja. Itt megtekintheti.
Csak cukrozatlan cefre esetén ad pontos eredményt!
Mérete: 20,5 cm
A fokolón 3 mérőskála van:
kék színű: sör sűrűsége (SG)
sárga színű: cukor mennyiség
fehér színű: erjedés utáni alkohol tartalom
A fokolón 3 mérőskála van:
kék színű: sör sűrűsége (SG)
sárga színű: cukor mennyiség
fehér színű: erjedés utáni alkohol tartalom
Csatolt dokumentumok
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.